EURONEUF: Retour page d'accueil

Wij staan voor het afleveren van hoogwaardig kwaliteitswerk, de juiste kennis, de nieuwste geavanceerde apparatuur en liefde voor dit vak maken dit mogelijk. Uiteraard gebeurt alles in goed overleg want alleen door klantgericht te werken kunnen we tevredenheid bewerkstelligen, wat uiteraard ons eindstreven is. Ook belangrijk om te weten is dat we werken volgens de up-to-date milieuvoorschriften door de modernste technieken (o.a. water recycletechniek) toe te passen.

Hun opdrachtgevers zijn o.a. overheidsinstanties, woningbouwverenigingen, bouwbedrijven, vastgoedbeheerders en particulieren.

Pluspunten Euroneuf:


Werkzaamheden

Gevelreiniging
Gevelrenovatie
Impregneren
Overige specialistische werkzaamheden

 

Gevel reiniging

In de loop van de tijd kan de gevel van uw pand behoorlijk vervuild raken. Dit gebeurd steeds sneller en meer door het gemotoriseerde verkeer en de toenemende industrie. Hier door komen er erg veel agressieve stoffen in het milieu. Met name luchtvervuiling tast de gevels van verschillende huizen en objecten aan. Dit vaak tot ergernis van de eigenaar, omdat de gevels een groot deel van het uiterlijk bepalen van een gebouw. Vervuilde gevels zijn meestal storend. Het gebouw ziet er niet meer representatief en aantrekkelijk uit. Maar een ander gevolg van vervuiling van gevels is dat het de duurzaamheid ervan beïnvloed en zelfs schade aan kan richten. Hierbij moeten we denken aan; slecht voegwerk of zelfs vorstschade, te herkennen aan barstende of afschilferende stenen.
Hiervoor is onderhoud dus essentieel. Het reinigen en conserveren van gevels voorkomt dan ook gevelschade.

Voor het reinigen van de gevel zijn sinds een tijdje nog maar 2 opties, daar chemisch reinigen "gelukkig" geen optie meer is.
Chemisch reinigen hanteren wij al jaren niet meer, al voordat het verboden was. Dit uit milieu en gezondheidsoverwegingen.

De 2 technieken die hiervoor wel perfect geschikt zijn, zijn deze:

Reinigen dmv vochtstraaltechniek reinigen dmv kokendheetwatertechniek

In veel gevallen is het reinigen van de gevel zeer goed mogelijk met de vrij nieuwe "kokendheet water techniek"

Hierbij reinigen we onder hoge druk (mogelijk tot 350bar) bij een temperatuur van boven de 102graden Celsius. Bij deze temperatuur onder de hoge druk laten de meeste vervuilingen pas los namelijk. Hierbij maken wij het mogelijk om het vervuilde water op te vangen en te recyclen (dit is overigens reeds verplicht door milieuwetten)

"Zie het verschil"

De andere methode voor het reinigen van de gevel is een wat bekendere, namelijk vochtstralen.
Allfix maakt gebruik van de modernste apparatuur op het gebied van vochtstralen.
Hierbij stralen we met straalmiddel, gemengd met water, waardoor we allereerst stofvorming tot het minimum beperkt houden en dus ook de overlast. Ook kunnen we hierdoor de apparatuur zeer nauwkeurig afstellen wat onder elke omstandigheid een optimaal resultaat geeft.

 

Gevelrenovatie

In veel gevallen vertonen gevels reeds ernstige gebreken zoals slecht voegwerk, vochtdoorslag, scheuren of vorstschade.
Dan is een complete gevelrenovatie de enige juiste oplossing.
Waarbij het eindresultaat altijd een groot plezier vormt voor de eigenaar, doordat het pand weer de uitstraling krijgt van vroeger

 
Stap 1
Hier wordt de oude voeg zorgvuldig verwijderd

Stap 2
Hier wordt de gevel gereinigd, in dit geval dmv vochtstraaltechniek

Stap 3
Hier wordt de nieuwe voeg erin gezet

Stap 4
Hier wordt geïmpregneerd met vloeitechniek

 


Impregneren

Door een gevel te impregneren kan een aantal problemen worden voorkomen. Een aantal bekende problemen zijn:


Het is dus van groot belang om een gevel te impregneren. De gevel zal dan geen water meer opnemen. Hierdoor heeft vuil dat in het water zit dus ook minder kans zich te hechten. Het spoelt met water mee de gevel af. Omdat de gevel droog blijft. Zal deze een grotere isolerende werking hebben zonder dat de ventilerende werking verloren gaat. Dit kan een aanzienlijke energiebesparing tot gevolg hebben. De gevel is na het impregneren eenvoudig te reinigen. Ook bij nieuwbouw is het aan te bevelen om de gevel te impregneren. Ook hier geldt dat de gevel schoner blijft en zoutuitslag wordt voorkomen. Zoutuitslag is de grote plaag voor veel nieuwbouw. Doordat de gevel teveel water op kan nemen worden de zouten uit de bakstenen en het voegwerk gedrukt.
Door impregneren krijgt water hier de kans niet toe omdat het niet in de gevel kan dringen.

Het resultaat is dus een mooie strakke gevel zonder vervelende vlekken.
Het door ons gebruikte impregneermiddel is niet zichtbaar op de gevel en geldt als het toonaangevende product op dit moment. Doordat dit middel diep de gevel intrekt en dus niet bloot wordt gesteld aan UV-licht, blijft het tot in lengte van jaren zijn werking behouden. Het is ook niet voor niets dat wij maar liefst 10 jaar garantie geven op het door ons geleverde werk.

 

Overige specialistische werkzaamheden

Graffiti verwijderen.

Meestal dmv"kokend heet water techniek" (zie gevelreiniging)

Voor Na

 

Kauwgum verwijderen.

Dit is natuurlijk zeer interessant voor bedrijfsterreinen, winkelstraten of openbare pleinen en parkeerhavens. Hierbij maken wij gebruik van hogedruk en een hulpstuk speciaal ontworpen voor het verwijderen van kauwgum. Koud water wordt gepulst op de kauwgum, die loslaat en wordt opgevangen

 

Vloerreiniging

Wet reinigen van openbare pleinen, parkeerhavens, opritten en terrassen. Dmv roterende hogedruk in een afgesloten circuit, waardoor er geen water of vuiloverlast in nabije omgeving is

 

damwand reiniging

Steeds meer bedrijven zien in dat hun bedrijfspand en bedrijfshallen een van hun belangrijkste visitekaartjes is, bij het realiseren van een nieuw bedrijfspand gaat dan vaak ook veel geld gemoeid en is het dus ook raadzaam om bij regelmaat de damwanden of andere gebruikte gevelmaterialen te onderhouden.

De leveranciers van het gevelmateriaal zullen in de meeste gevallen dit ook vermelden in het meegeleverde schrijven. Vaak heeft dit ook met de garantie te maken. Bij geen of te weinig onderhoud kan er namelijk verwering, corrosie of verdere schade ontstaan. Het is verstandig om het gevelmateriaal van uw bedrijfspand door een gespecialiseerd en professioneel gevel- onderhoudsbedrijf te laten onderhouden.

Allfix heeft de ervaring in het reinigen en onderhouden van bedrijfspanden. Na expertise, (ook zullen we de door de gevelmateriaal leverancier meegeleverde onderhoudsvoorschriften raadplegen en in acht nemen), zullen wij bepalen welke behandeling en welke producten vereist zijn bij de gevels van het bedrijfspand.

Door onze ervaring hierin en door de meest moderne apparatuur die wij hierbij inzetten, kunnen wij projecten tegen scherpe prijsstelling werken. Ook dit is tegenwoordig niet geheel onbelangrijk. Zoals in het voorwoord is vermeld kunnen wij volgens alle milieuwetten werken. O.a. door een recycletechniek. Hierbij wordt het gebruikte water opgevangen en teruggepompt, via filters naar het water reservaat. Dit water wordt vervolgens weer gebruikt bij het reinigen. Met als bijkomend gevolg, dat er veel minder water wordt gebruikt. Ook dit is natuurlijk natuurvriendelijk, maar ook economisch voor de klant.

 

Aluminium kozijnen reinigen en op kleur terugbrengen

Voor Na

 

Daken/dakpannen reinigen

 

Glasbewassing

 

Terug homepagel >>

 

Euroneuf , Fierlantstraat 82-84 - 1190 Brussel (België)   |   Contacteer-ons